- Posted By: boost
- Posted In: כתבות
- Date: 6 בספטמבר 2019
-
- 0
- 353
קורקינטים חשמליים – היבטי משפט וביטוח
השימוש הנרחב והגובר בקורקינטים חשמליים מעלה לסדר היום כמה דברים שכל רוכב וכל הולך רגל צריך לדעת
כולנו מרגישים את מהפכת התחבורה החשמלית. עדיין לא מדובר במכוניות החשמליות, שמתמהמהות מעט, אבל האופניים החשמליים כבר כאן מזמן, ולאחרונה הצטרפו אליהם גם הקורקינטים החשמליים, שהפכו לתופעה נפוצה ומסוכנת והם תופסים יותר ויותר נוכחות ברחובות, בכבישים ולצערנו גם על המדרכות, כאשר לא פעם נפגעים הולכי רגל כתוצאה מנהיגה לא זהירה של הרוכבים.
אין ספק כי הקורקינט החשמלי הוא כלי תחבורה מצוין: הוא נוח, חסכוני, זריז, ניתן לנשיאה בקלות ולא יקר במיוחד. באזורים בהם אין עליות מרובות ניתן להשתמש בו כמעט ללא מגבלות, ובמזג האוויר הישראלי הוא יכול לשמש כמעט בכל ימות השנה.
התפוצה הרחבה של הקורקינט החשמלי מעלה לסדר היום של כולנו כמה היבטים משפטיים וביטוחיים, שחשובים הן לרוכבים והן לעוברים והשבים.
במילים אחרות, אם נפגעתם באירוע בו מעורב קורקינט חשמלי, כדאי שתדעו כמה דברים.
- ראשית, יש לדעת כי קיימים תקנים מחייבים לגבי קורקינטים חשמליים. לכן, לרכיבה על קורקינט שאינו עומד בדרישות התקן יש השלכות משפטיות.
- רכיבה על קורקינט חשמלי אינה מחייבת רישיון, אך כפופה לחוקי התעבורה. היא מותרת החל מגיל 16, ובעת נסיעה נדרשת חבישת קסדה תקנית.
- קורקינט חשמלי אינו מוגדר כרכב ולכן עניין ביטוח החובה אינו חל עליו. המשמעות היא כפולה:
בעת תאונה בין קורקינט לכלי רכב, הרוכב בקורקינט נהנה מכך שהרכב המעורב הוא המבוטח בנזקי גוף. מצד שני, בכל הקשור בתאונה בין שני קורקינטים חשמליים, או בין קורקינט להולך רגל, הרוכב חשוף לתביעות אישיות נגדו בגין נזקי גוף שגרם לאחר. - קיימים פתרונות ביטוח לרוכבי קורקינטים חשמליים, המספקים הגנה ביטוחית לנזקי הגוף באמצעות כיסוי תאונות אישיות וכיסוי צד ג'. הביטוח תקף בד"כ אך רק כאשר הרכיבה מבוצעת בהתאם לחוקים ולתקנות ורצוי שיהיה היתר מפורש לכך בתנאי הפוליסה.
- מעמדם של הולכי רגל, בכל הקשור לתביעות פיצויים, עדיין אינו מוסדר, אך יש באפשרותם לתבוע את הרוכב הפוגע בתביעה אישית.
בשל העובדה כי החקיקה בנושא קורקינטים חשמליים אינה ברורה די הצורך, ובשל הריבוי של רוכבים ללא כיסוי ביטוחי כלשהו, החשיבות של ייעוץ וליווי משפטי בקרות תאונה חס וחלילה, גדולה במיוחד.
בכל מקרה של תאונה בה מעורב קורקינט חשמלי, מומלץ מאוד לפנות בהקדם אפשרי לעורך דין המתמחה בדיני נזיקין.